2021. május 12., szerda 10:45

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. május 12., szerda (OS) - Az ápolók nemzetközi napjára

    Május 12. világszerte az ápolók nemzetközi napja annak emlékére, hogy 1820-ban ezen a napon született Florence Nightingale brit ápolónő, az ápolóképzés kiemelkedő alakja. A mai napon mondunk köszönetet mindazoknak, akik a világ bármely pontján nap mint nap erejükön felül nyújtanak segítséget a betegeknek. Megbecsülés és tisztelet illeti őket, és ezekben a különleges időkben még inkább kijár az elismerés azoknak, akik az első vonalban harcolnak a járvány ellen!

Sajnálatos módon azonban a mai napon az ápolóknak nincs okuk az ünneplésre. Ugyanis ápolóként az egészségügyben dolgozni ma Magyarországon hihetetlenül nagy áldozatot és kihívást jelent, az alacsony bérek, a rengeteg túlóra és a rendkívül rossz munkakörülmények miatt. Ráadásul az Orbán-kormány újra és újra megalázza a szakdolgozókat, legutóbb az új egészségügyi jogviszony elfogadásának kikényszerítésével, amely számukra bérkompenzáció nélküli szigorításokkal járt.

Mindezek ellenére mégis vannak, akik vállalják a szolgálatot, ezért köszönet és hála illeti őket.
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.