2021. május 12., szerda 11:02

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. május 12., szerda (OS) - Folytatódik a Magyar Falu Program

    Újabb kategóriákban adhatják be pályázataikat mától az 5000 lélekszám alatti települések önkormányzatai és az önkormányzati társulások a Magyar Falu Program keretében.
A falu - és/vagy tanyagondnoki szolgáltatást működtető vagy új szolgáltatás indítását vállaló települések a tevékenységükhöz szükséges új gépjárművek beszerzésére igényelhetnek támogatást összesen 3 milliárd forint keretösszegben. Egy pályázó esetében a maximálisan elnyerhető összeg 15 millió forint.
Szintén 3 milliárd forint keretösszeget  fordít a kormány a belterületi közterületek megfelelő karbantartásához, zöldterületek, emlékhelyek gondozásához és a köztisztasági szolgáltatások megvalósításához szükséges új kommunális eszközök, munkagépek beszerzésére. Pályázatonként szintén 15 millió forint a limitösszeg.
Anyagtámogatás igényelhető a települések járdáinak építéséhez, felújításához, összesen 1 milliárd forint keretösszegben. Egy pályázó maximum 5 millió forint támogatásban részesülhet.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.