2021. május 12., szerda 13:29

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. május 12., szerda (OS) - Szijjártó Péter hazudott - Mégsem elengedő önmagában a védettségi igazolvány a horvát nyaraláshoz

    A kormánynak ismét sikerült félretájékoztatnia az embereket: Szijjártó Péter a múlt héten úgy nyilatkozott a Horvátországba való utazással kapcsolatban: "Megállapodtunk arról, hogy kölcsönösen elfogadjuk az egymás által kiállított oltási igazolványokat, és mindazok, akik oltási igazolvánnyal rendelkeznek, szabadon közlekedhetnek a két ország között."  Ehhez képest a konzulátus honlapján az áll: "A beutazónak fel kell mutatnia a védettséget igazoló plasztikkártyát és a papíralapú oltási igazolványát, amelyen mindkét oltási dátum szerepel. A beutazás akkor lehetséges, ha a második oltást követően eltelt 14 nap."

A DK szerint Szijjártó félretájékoztatta a magyarokat, kevésbé finoman szólva hazudott. A külügyminiszternek vagy halvány lila gőze sincs arról, hogy milyen egyezményben állapodtak meg Horvátországgal, vagy tudatosan ferdítette a helyzetet, nehogy kiderüljön, hogy az orbáni igazolvány csak jégkaparásra jó. Mi, európai magyarok követeljük a helyzet tisztázását, és azt, hogy a haszontalan plasztik helyett egy használható, informatív igazolványt adjanak a magyaroknak is.

Ráczné Földi Judit

a DK elnökségi tagja, székesfehérvári országgyűlési képviselőjelöltje az előválasztáson

Ráczné Földi Judit sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.