2021. május 12., szerda 14:19

Az MSZP Országos Központjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. május 12., szerda (OS) - Orbán nem felszámolja a szegénységet, hanem még nehezebb helyzetbe hozza a nélkülözőket

    Az MSZP "Kormányváltást, Korszakváltást" című előválasztási programjának ezért hangsúlyos eleme a tömeges megélhetési válság felszámolása. Az MSZP azt akarja, hogy a 13 éve változatlan családi pótlék összege emelkedjen a duplájára, valamint a GYES és a GYET összege radikálisan növekedjen és az összes családtámogatási juttatás értékállósága törvényben legyen biztosítva! Továbbá a gyermekek utáni adókedvezmény, a négy- vagy többgyermekes anyák kedvezménye, illetve a 25 évnél fiatalabbak, és az első házasok kedvezménye megtartása mellett az alacsony jövedelmű, adókedvezményre jogosult családoknak kiegészítő családi pótlékot is kell juttatni. Mindezek mellett pedig 2022-ben, a kormányváltás után adómentessé tesszük a minimálbért és igazságossá tesszük mind a nyugdíjemelés kiszámítását, mind a nyugdíjemelés elosztását. Meg kell szüntetni az időskori szegénységet és fel kell zárkóztatni az alacsony nyugdíjakat. A 28.500 forintos nyugdíjminimumot ezért fel kell emelni a minimálbér 50%-ára!

MSZP
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.