2021. május 13., csütörtök 12:56

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye
    Budapest, 2021. május 13., csütörtök (OS) - A magyar-ukrán oktatási munkacsoport második ülése

    Kijev után ezúttal Budapesten tárgyalt az oktatási témákkal foglalkozó munkacsoport, a két társelnök, Pacsay-Tomassich Orsolya, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára és Vira Rogova, az ukrán Oktatási és Tudományügyi Minisztérium miniszterhelyettese vezetésével.
A konstruktív légkörben folytatott megbeszéléseken a felek megvitatták a kárpátaljai magyarság anyanyelvi oktatását érintő kérdéseket. A nemzeti kisebbségek identitásának, önazonosságának megőrzésére irányuló törekvések jegyében közeledtek az álláspontok a hosszú távú, valamennyi fél számára kölcsönösen elfogadható megoldásokhoz. Az ülésen megállapodás született arról, hogy szakértői csoportokat állítanak fel, amelyek javaslatokat dolgoznak ki a kisebbségi tankönyvkiadás, a pedagógus továbbképzés és az ukrán nyelvoktatás módszertana területén. Előrelépés történt a diplomák kölcsönös elismerése ügyében is.

     Kiadó: Külgazdasági és Külügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.