2021. május 13., csütörtök 13:38

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. május 13., csütörtök (OS) - Most bizonyította be a kormány, hogy feleslegesen költöttek el 300 milliárdot lélegeztetőgépekre

    Kiderült, hogy a kormány közel 10 milliárd forint értékben ajándékozott el lélegeztetőgépeket környező országoknak. Azokat a lélegeztetőgépeket, amiket összesen 300 milliárd forint értékben vásároltak össze, többszörösen túlárazva ész és értelem nélkül. Már a vásárlás pillanatában is tudni lehetett, hogy nem a lélegeztetőgépek, hanem az orvosok és ápolók száma jelenti majd az egészségügy terhelhetőségének határait. Ennek ellenére 300 milliárd forintot szórtak el 16 ezer lélegeztetőgépre. Az ajándékozással most maga a kormány is elismerte, hogy teljesen feleslegesen költöttek ennyit.

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány háromszor is meglopta a magyar adófizetőket a lélegeztetőgépekkel: először amikor ezeket túlárazva megvette, másodszor amikor ezeket elképesztő összegekért Mészáros Lőrincnél raktároztatta, harmadszor amikor most elajándékozta. A DK szerint a lélegeztetőgépek ügyéből is látszik, hogy a kormány a járványt is csak a lopásra használta, emiatt pedig lakosságarányosan Magyarországon halt meg a legtöbb ember a járványban.

Kálmán Olga
A DK elnökségi tagja, II. kerületi országgyűlési képviselőjelöltje az előválasztáson


Kálmán Olga sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.