2021. május 13., csütörtök 18:49

A Magyar Paralimpiai Bizottság közleménye
    Budapest, 2021. május 13., csütörtök (OS) - Újabb hat kvóta a zsebben! A Nemzetközi Kerekesszékes és Amputáltak Sportszövetsége (IWAS) tájékoztatása alapján, az egyéni ranglistás helyezéseknek köszönhetően hat magyar kerekesszékes vívónk már hivatalosan is készülhet a tokiói paralimpiára.

    Újabb hat kvóta a zsebben!

A Nemzetközi Kerekesszékes és Amputáltak Sportszövetsége (IWAS) tájékoztatása alapján, az egyéni ranglistás helyezéseknek köszönhetően hat magyar kerekesszékes vívónk már hivatalosan is készülhet a tokiói paralimpiára.

A paralimpiai ezüstérmes, világ-, és Európa-bajnok Hajmási Éva, a sportág egyik legkiemelkedőbb alakja, hatszoros paralimpiai érmes, világ-, és Európa-bajnok, Krajnyák Zsuzsanna, a világbajnok, Európa-bajnoki érmes Dr. Mező Boglárka, a kijutók legfiatalabb tajga, paralimpiai bronzérmes, világ-, és Európa-bajnoki érmes Veres Amarilla, a férfi mezőny egyik legjobbja, háromszoros paralimpiai érmes, világ-, és Európa-bajnok Osváth Richárd, valamint a világkupa érmes Tarjányi István már biztos utazók, de a hetedik kvóta reményében a Magyar Paralimpiai Bizottság benyújtja szabadkártya igényét az IWAS felé.

A Magyar Paralimpiai Csapatnak ezzel összesen 26 kvótája van a tokiói Paralimpiai Játékokra: négy asztaliteniszben, négy atlétikában, egy kerékpárban, három kajak-kenuban, hét úszásban, hat kerekesszékes vívásban és egy sportlövészetben.

     Kiadó: Magyar Paralimpiai Bizottság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.