2021. május 13., csütörtök 18:52

Az MSZP Országos Központ közleménye
    Budapest, 2021. május 13., csütörtök (OS) - A Fidesz a lakásmaffiával összefogva tízezreket tesz hajléktalanná! Az MSZP évente 15 ezer új bérlakás építését tervezi

    A Fidesz-kormány 100 ezer önkormányzati bérlakást dob oda a lakásmaffiának! Ezt jelenti az a törvényjavaslat, mely szerint az önkormányzati bérlakásokban élők a forgalmi érték 15-30 százalékáért megvásárolhatják a lakásokat.

Orbánék persze jól tudják, hogy az önkormányzati bérlakásban élők többségének nincs annyi pénze, hogy megvegyék az ingatlant, amelyben laknak. A Fidesz ezt a lehetőséget a saját ügyeskedő embereinek és a lakásmaffiának találta ki, hisz a töredék áron vásárolt ingatlanokat akár már másnap piaci áron lehet továbbadni. A gazdag fideszesek kaszálni fognak, a pénztelen rászorulók otthonait pedig megszerzi a lakásmaffia. A jelenleg még olcsó bérlakások eltűnnek, a Fidesz miatt emberek tízezrei válhatnak hajléktalanná.

Az MSZP úgy fogja megelőzni ezt a tragédiát, hogy az emberekkel összefogva megbuktatjuk a Fideszt. Az MSZP programja évente 15 ezer új bérlakás építését tervezi állami segítséggel, és azzal a feltétellel, hogy ezek a lakások nem lesznek eladhatók. Ezen túlmenően olyan lakhatási törvényt kezdeményezünk, amely bevezeti a lakbér- és lakásár-plafont.

Az MSZP szerint mindenkinek alapvető joga, hogy legyen emberhez méltó otthona! Álljon mindenki mellénk, akadályozzuk meg együtt, hogy a Fidesz a lakásmaffiának játssza át több százezer ember lakását!

Nemény András
a Baloldali Önkormányzati Közösség elnöke

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.