2021. május 17., hétfő 09:44

Az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. május 17., hétfő (OS) -

    Ebben az életkorban már a szerelmi élet is fontos a tinédzsereknek, a fiatalok 30 %-ának jelent problémát, hogy nehezebb párkapcsolatot kialakítani a járvány alatt. A fiatalok 43 %-a hiányolta a kulturális, 40 %-a a sportolási lehetőségeket is.

A fiatalok baráti kapcsolataira is kihatott a járvány. A szülők többsége (60 %) állítja, hogy negatívan befolyásolta a járvány a gyerek kapcsolatait, kevesebb barátjuk lett, lazultak viszonyaik vagy egyenesen megszűntek. A szülők szerint a gyerekek 40 %-a örül, hogy visszatérhet az iskolapadba, 33 %-uk bizonytalan, 27 %-uk pedig inkább továbbra is otthonról tanulna.
A szülő-gyerek kapcsolatot a járvány kevésbé érintette negatívan. A válaszadók fele szerint nem volt hatással az összezártság a kapcsolatukra, 26 %-uk szerint egyenesen javult.

Az otthon töltött hónapok a gyermekek szabadidős tevékenységére is hatással volt. A megkérdezett szülők 65 %-a szerint gyerekük kevesebbet sportolt, ráadásul közel ugyanennyien állítják, hogy a digitális oktatáson felül is többet használták az internetet.
Változó, hogy a fiatalok mennyi időt töltöttek otthon tanulással. A szülők megítélése szerint a diákok 40 %-a többet, míg 34 %-a szerint kevesebbet tanult. A fiatalok fele különórával is kevesebb időt tölt a járvány előtti időkhöz képest, 40 %-uknak sikerült megtartani ugyanúgy ezeket a tevékenységeket.

     Kiadó: SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.