2021. május 17., hétfő 09:44

Az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa közleménye (3. rész)
    Budapest, 2021. május 17., hétfő (OS) -

    Nem nőtt meg a fiatalok olvasási kedve a bezártságtól. Csak minden ötödik gyerek forgatott több könyvet, mint korábban, a fiatalok fele ugyanannyit olvasott, mint a járvány előtt.
A házimunkába sem szálltak be jelentős aktivitással az otthon töltött idő alatt. Miden negyedik diák segített többet szüleinek, a fiatalok fele ugyanannyi időt töltött házimunkával, mint korábban, 18 %-a még annál is kevesebbet.

"Látjuk, hogy a nálunk élő fiatalokat is megviselték ez az egy év, valószínűleg még jobban, mint a családban élő gyerekeket. A pandémiás helyzet számukra újabb traumát jelent, ami rárakódik a korábban megélt negatív élményekre. Az SOS pszichológus stábja komoly munkát fordított rá az elmúlt egy évben, hogy "túléljék" ezt a válságot és félelem nélkül vissza tudjanak térni az iskolapadba. Most lesz igazán nagy szerepe a középiskolákban dolgozó iskolapszichológusoknak és tanároknak, hogy segítsék visszaintegrálódni a bezártságból a fiatalokat a normális kerékvágásba. Az SOS Gyermekfalvak traumatudatos-nevelés tréninggel segíti a gyermekvédelemben dolgozó szakembereket, hogy többek közt az ilyen válságokra is reagálni tudjanak a gyerekek nevelése során – mondta Szilvási Léna, az SOS Gyermekfalvak szakmai vezetője.
sajtókapcsolat: gabriella.varro@sos.hu
0670/948-99-04

     Kiadó: SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.