2021. május 18., kedd 12:05

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetségének közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. május 18., kedd (OS) - Az alapvető jogok biztosa a jogállamiság elvével, valamint az emberi méltóság jogával összefüggő visszásság gyanúja miatt vizsgálatot folytatott, mivel felmerült, hogy bizonyos betegségekben szenvedők egészségügyi okból képtelenek a szájukat és az orrukat egyszerre takaró maszk viselésére, így a COVID-19 világjárvány megfékezésével összefüggésben hozott, maszkviselést előíró rendelet betartására is.

    Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége (ABOSZ) már 2020. július 29-én közleményben az MTI OS-en keresztül, és bővebb változatban megindokolva saját internetes felületén is jelezte a Covid-19 járvány kapcsán elrendelt maszkhasználat nehézségeit, hátrányait, veszélyeit és egyéb súlyos ellentmondásokat.

A közlemény teljesen eredménytelen volt, sőt november 11-től hatályosan a közterületi maszkviselést az érintett betegek figyelmen kívül hagyásával, abszurd módon, a további szabályozások legfontosabb részleteit a laikus polgármestereire bízva szigorították, amely kaotikus eredményeket szült.
Senkitől nem várható el, hogy tudja, településenként hol vannak a kötelező maszkviselésre kijelölt területek, és nincs magyarázat arra sem, ugyan miért kell maszkot viselnünk akkor is, ha 6-10 méteren túl, vagy akár látótávolságon belül sincs ember a közelünkben.

Az ABOSZ az ügyben érintett betegek érdekében 2020. november 23-án körlevélben fordult a miniszterelnökhöz, az Operatív törzshöz, az EMMI-hez, és az országgyűlési képviselőhöz.

     Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.