2021. május 20., csütörtök 19:22

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének (VGYKE) közleménye
    Budapest, 2021. május 20., csütörtök (OS) - VIDEÓK, PODCASTOK ÉS SLIDESHOW-K LÁTÁSSÉRÜLTEKNEK

Amilyen gyorsan fejlődik az internetes műsorkészítési technika, olyan gyorsan hódítja meg ezeket a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE). Így ugyanis naprakészen tudják informálni munkatársaik a népes tagságot. Ez pedig nagy segítség volt a veszélyhelyzet idején, amikor megszakadt a személyes kapcsolat a szervezet és tagsága között. De még a lazítás időszakában is fontos feladatot töltenek be az interjúk és tudósítások, mert sokan továbbra is otthonukban töltik a legtöbb időt, és innen tudják követni az eseményeket. A Youtube-ról és a Facebookról egyaránt értesülhetnek a változásokról és az újra elérhető szolgáltatásokról.

Évek óta rendelkezik a VGYKE saját, hivatalos Youtube-csatornával, ahol többszáz videó és hangzó, képes anyag található lejátszási listákba rendezve. Tavaly év elején tíz kisfilmben mutatták be az új regionális központot, annak irodáit, kezelő helyiségeit és teamjeit. Később a megújult Hangos Hírmondóban foglalták össze a tudnivalókat. Ezt követte a Karanténriport sorozat, a Vendégváró, legújabban pedig a Home office-ban a látássérültek 16 részes sorozata. Ezek a médiatartalmak fél perctől 149 percig terjedően változatos terjedelemben jelentek meg. Olykor profi fotóssal készítették a kisfilmeket, de legtöbbször saját műsorvezetőkkel és hangszerkesztővel dolgoznak, így is kiváló minőséget produkálva.

Kontaktszemély Fodor Ágnes elnök, tel.: +36703875260.
VGYKE Sajtóiroda

Kiadó: Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE)

------------------------------------------------------------------