2021. június 2., szerda 12:27

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. június 2., szerda (OS) - Az ellenzéki pártok az AB-hez fordulnak a közvagyon alapítványokba szervezése miatt -

    Az ellenzéki szövetség tagjai szerdán az Alkotmánybírósághoz fordulnak, hogy az semmisítse meg a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokról szóló törvényt, és vessen gátat az ország kifosztásának.

Orbán Viktor és a Fidesz-KDNP – egy súlyos világjárvány és gazdasági válság idején visszaélve a hatalmával – 1000 milliárd forintnyi közvagyont szervezett ki és helyezett politikai irányítás alá, közte szinte a teljes magyar felsőoktatást.

Ezt oly módon tette, hogy úgynevezett közérdekű vagyonkezelő alapítványokba helyezte ki a vagyonelemeket és a magyar egyetemeket, az alapítványok élére pedig fideszes pártkatonákat ültettek, szándékuk szerint visszahívhatatlanul.

Még arról is rendelkeztek, hogy ezek a kurátorok dönthessenek a saját utódlásukról is. Ezzel meglopták a magyar embereket, meglopták a magyar nemzetet. Meggyőződésünk szerint ez nemcsak végtelenül aljas tett volt, hanem sérti az Alaptörvényt is.

     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.