2021. június 5., szombat 17:38

Az Arany Liliom Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2021. június 5., szombat (OS) - Nem a 2008-as gazdasági válság hatása miatt gyengült a forint és ment csődbe több százezer devizahiteles magyar család. Szerződéskötéskor a bankok félrevezetésként állították azt, hogy, hogy nem kell félni a devizahiteltől, biztonságos. A Kúria állításával ellentétben a devizaárfolyam változásának iránya előre meghatározható, mértéke számolható. Többek között ezt tartalmazza 3 petíció, mely az Európai Parlamentnek lett elküldve.

    Az Arany Liliom Alapítvány kurátorának, a Hiteles Mozgalom munkaszervezet ügyvezetőjének a petícióit a Petíciós Bizottság 0493/2021 számon összevonta. Az előterjesztő azonban nem csupán az Európai Parlamentnek, hanem az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának is elküldte az észrevételeit, javaslatait.

Már 20 éve, hogy elindult a devizahitelezés hazánkban, mely súlyos társadalmi katasztrófához vezetett. Azonban még mindig rengeteg a nyitott kérdés, nagyon sok még a megtévesztés, félrevezetés. A petíciók célja, hogy a magyar bíróságok függetlenül, magas szakmai színvonalon tudjanak a devizahiteles perekben eljárni és maximálisan érvényesüljenek az uniós és a hazai fogyasztóvédelmi elvek. Elfogadhatatlan, hogy a Kúria csökkenteni kívánja a THM fogyasztóvédelmi szerepét.

Az összes petíció, a mellékleteivel együtt megtalálható a Magyar Elektronikus Könyvtárban. Részletek a Hiteles Mozgalom honlapján.

     Kiadó: Arany Liliom Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.