2021. június 8., kedd 00:38

A Magyar Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság (MAZSISZEM) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. június 7., hétfő (OS) -

    Rendhagyó módon ért véget a Nyitott zsinagógák 75. Holokauszt Emlékév országos programsorozat záróeseménye a MAZSISZEM és a Kazán István Kamaraszínház szervezésében június 6-án a Fészek Művészklubban.
Rosenfeld Dániel Imre kántor, főszervező beszédében elsőként hálát adott I-tennek, hogy együtt lehetett végre emlékezni persze maszkban és köszönetét fejezte ki a Szentszék Apostoli Nunciatúra (Vatikán) Magyarországi Nagykövetsége képviseletében Őexc. Michael August Blume nuncius nagykövet, a Német Szövetségi Köztársaság képviseletében Őexc. Johannes Haindl nagykövet uraknak, Prof. Dr. Abai Singer Tamás és Dr. Róbert Péter uraknak, akik mindketten holokauszt túlélők, a ma élő Sárdi Mária holokauszt túlélő írónő családtagjainak és minden kedves résztvevőnek akik megtisztelték jelenlétükkel a rendezvényt.

Továbbá felhívta a figyelmet arra az aktuális politikai össztársadalmi problémára miszerint amíg a covid vírus ellenszerét helyes kezelését keresik a szakemberek, addig az antiszemitizmusra, egymás iránti gyűlöletkeltésre már régen a kezünkben a megoldás, ami a nevelés, oktatás és a kultúra csak eddig nem volt megfelelően használva.
Szervezetünk egyúttal szolidaritásáról biztosította a gödöllői görögkatolikus közösséget a templomukat ért keresztényellenes támadás végett, mely közösség vezetőjének Sivadó János parókus úr üdvözlő levele is felolvasásra került. Ezt követte Dr. Fónagy János miniszterhelyettes és Prof. Dr. Róna Tamás a Rabbitestület / ZSIMA elnökének köszöntő sorai.
     Kiadó: Magyar Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság (MAZSISZEM)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.