2021. június 10., csütörtök 15:01

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. június 10., csütörtök (OS) - Konzultáció helyett azonnali béremelést!  - Legyen adómentes a minimálbér!

    Orbán Viktor konzultáció nélkül is tudhatja, hogy mit gondolnak az emberek a minimálbér-emelésről: égető szükség van rá, ugyanis a legalacsonyabb bérért dolgozók már nem képesek lépést tartani az árak drasztikus emelkedésével.

Ez a nemzeti konzultáció is csak egy újabb mocskos üzlet, aminek az egyetlen célja, hogy ismét több milliárd forinttal tömjék ki a fideszes haverok zsebeit. A minimálbér kérdésében ugyanis nem levelekre és plakátokra van szükség, hanem azonnali cselekvésre.

A mindenki számára előnyös minimálbér-emelés megoldását az MSZP már benyújtotta az Országgyűlésnek, a Fidesz azonban nemet mondott rá. Annak ellenére, hogy a költségvetésben ott van a fedezet a minimálbér adómentessé tételére, ami évi 300 ezer forinttal növelné a dolgozók kézhez kapott fizetését. Ez a megoldás ráadásul semmilyen kiadást nem jelent a kis- és középvállalkozások számára, sőt így nemcsak a minimálbéresek járnának jól, hanem mindenkinek a fizetése emelkedne, aki 321 ezer forintnál kevesebbet keres.
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.