2021. június 17., csütörtök 12:37

A Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetsége közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. június 17., csütörtök (OS) - Megújult a Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetségének elnöksége a június elején a Tiszakürti Arborétumban tartott közgyűlésen. A közgyűlés Zsigmond Vincét,a Szövetség  főtitkárát,  a  vácrátóti  Nemzeti  Botanikus  Kert  vezetőjét  választotta  a MABOSZ  elnökévé, ésRadvánszky  Antalt,  az  elnökség  tagját  főtitkárnak.Külön öröm, hogy az Elnökség két új tagjának a közgyűlés hölgyeket választott: Dr. Höhn Mária  egyetemi  tanárt,  a  Soroksári  Botanikus  Kert  vezetőjét,  és  Dr.  Folly  Rékát,  a badacsonyörsi Folly Arborétum tulajdonosát és vezetőjét.

Az Elnökség tagja továbbá Dr. Orlóci László, az ELTE Füvészkert igazgatója, Tálas László, a Tiszakürti Arborétum vezetője, a MABOSZ alapítója, és Papp László, a Debreceni Egyetem Botanikus Kertjének vezetője.
Az időközi tisztújítás Kósa Géza elnök, a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert nyugalmazott vezetője, és Tihanyi György elnökségi tag, a debreceni Diószegi Sámuel Botanikus Kert alapítójának és ny. vezetőjének halála miatt vált szükségessé, akik távozásával hatalmas veszteség érte a hazai gyűjteményes kerti szakmai közösséget.
A MABOSZ-t 1992-ben alapították, jelenleg 50 hazai tagintézményt tömörít, amelyek nem csupán természetvédelmi területek, de jelentős részük történeti kertként műemléki oltalmat is élvez.
     Kiadó: Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Szövetsége