2021. június 17., csütörtök 13:09

Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. június 17., csütörtök (OS) - Kiszúrtam, hogy a Fidesz egy salátatörvénybe rejtve kijavította a selejttörvényét.

    Még májusban hívtam fel rá a figyelmet, hogy a kormány duplán kiszúrt az endometriózisban szenvedő nőkkel, és persze sok mindenki mással. Nemcsak az történt, hogy egy tollvonással megszüntették az állami és magánellátás közti átjárhatóságot, lehetetlen helyzetbe hozva a speciális szaktudást igénylő betegségekkel, például endometriózissal együtt élő nőket, de még az átmeneti szabályokat is elrontották. Az összecsapott és a parlamenten egy nap alatt keresztülvitt törvénybe ugyanis rossz hivatkozás került, így azokat is sújtotta a törvény szigora, akik annak életbe lépése előtt kezdték meg a kezelésüket magánellátásban.
Most "a veszélyhelyzettel összefüggő átmeneti szabályokról" szóló törvényben módosították a veszélyhelyzettel semmilyen összefüggésben nem lévő szabályt, így nem érvényes az összeférhetetlenség azokban az esetekben, ha az orvos már a törvény hatályba lépése előtt megkezdte a beteg kezelését a magánrendelésen.
De hogy még egyet csavarjanak rajta az egészen, nem lép most életbe ez a szabály, csak a veszélyhelyzet megszűnésekor - amit, mint tudjuk, a kormány akkor szüntet meg, amikor akar, és a parlamenti kéthamadtól már felhatalmazást is kapott arra, hogy a szeptemberi ülésszak utáni 15 napig húzza az időt.
     Kiadó: Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.