2021. június 17., csütörtök 14:35

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye
    Budapest, 2021. június 17., csütörtök (OS) - Illés Károly szerint a kormány jogosan vette el a szombathelyi emberek pénzét -

    Illés Károly egy mai interjúban arról beszélt, hogy a város költségvetése is azt mutatja, hogy a kormány igazságosan járt el, amikor kompenzáció nélkül elvonta a város forrásainak majd negyedét, miközben Győrnek, Székesfehérvárnak vagy Zalaegerszegnek milliárdokat utalt vissza. A Fidesz frakcióvezetőjének sajátos gondolatmenete szerint erre az a bizonyíték, hogy a szombathelyi városvezetés még ebben a nehéz helyzetben is felelősen gazdálkodott, és nem adósította el a várost, tehát – Illés Károly elmélete alapján – nincs is szüksége a pénzre.

A helyzet mára egyértelmű: sem Hende Csaba, sem Illés Károly nem tett semmit, hogy a kormány ne fossza ki a várost, és az elmúlt hetek nyilatkozatai alapján a későbbiekben sem terveznek megszólalni a város érdekében. Ehelyett egyre erőltetettebb és nehézkesebb érvekkel próbálják meggyőzni az embereket, hogy a szombathelyiek pénze sokkal jobb helyen van a Zalaegerszegen vagy Székesfehérváron.

Hende Csaba és Illés Károly az elvonások kérdését lezárt ügynek tekinti, mi nem: ez a pénz visszajár a szombathelyi embereknek, de egyértelmű, hogy ehhez kormányváltásra van szükség.

Ungár Péter,
az LMP országgyűlési képviselője
    
     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.