2021. június 18., péntek 14:56

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. június 18., péntek (OS) -

    Az árnyékot adó helyen planténeres fák és borostyánfal is segít az arra járóknak, hogy elviselhetőbb legyen az extrém hőség a nyári napokon.
A hűsítő szigetekkel a főváros átmeneti megoldást nyújt egy akut helyzetre, az önkormányzat hosszú távú célja a közterek tartós megoldásokkal történő árnyékolása. Erre példa a Blaha Lujza tér is, Budapest legnaposabb köztere: itt tavaly hűsítő sziget nyújtott árnyékot, idén viszont megkezdődik a tér megújítása, ahol a tervezésnél az árnyékolás és a hűsítés is szempont volt. A tér befásítása hosszútávon árnyékosabbá teszi majd a Blaha Lujza teret.
A Hűsítő Budapest program másik fontos eleme az ivóvíz biztosítása a köztereken. A csapvíz nem csak egészségügyi okokból, de a környezetvédelem miatt is fontos, hiszen csapvíz fogyasztásával nem szükséges műanyag palackos vizet vásárolnunk. Budapesten tiszta és egészséges az ivóvíz, így a városvezetés igyekszik a lehető legtöbb lakóhoz és turistához ezt eljuttatni a köztereken is. A Fővárosi Önkormányzat a Vízművekkel közösen a tavaly kialakított 22 ivókút mellett idén 12 kúttal növeli azok számát a város számos pontján. Az egyik új víznyerő pont a pesti rakparton lesz, a Margit híd és Kossuth tér közötti, idén nyárra az autóforgalom elől elzárt, sétáló szakaszán lesz.
    
     Kiadó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.