2021. június 19., szombat 10:52

Az Emmi - Kultúráért Felelős Államtitkárság közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. június 19., szombat (OS) - Magyar Tavak Fesztiválja – Kiemelt kormányzati figyelem a kultúrának

Dr. Latorcai Csaba, az Emberi Erőforrások Minisztériuma közigazgatási államtitkára köszöntötte a "Természet Operaháza" néven megrendezett Velencei-tavi Fesztivált, amely egyben az első Magyar Tavak Fesztiválja.  A háromnapos eseménysorozat, amely a hétvégén várja a látogatókat, a humántárca támogatásával valósult meg.
     A cél az, hogy egyre több fesztivál kerüljön megrendezésre ország, és Kárpát-medence szerte, ugyanakkor ezek tartalmi szempontból európai mércével mérve is egyre színvonalasabbá váljanak és jussanak el minél több érdeklődőhöz. Ezért is támogatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma az idei esztendőben a Velencei-tavi Fesztivált.
     A támogatások kapcsán a közigazgatási államtitkár elmondta azt is, hogy az elmúlt esztendőben a járvány nem kímélte a művészvilágot sem, ezért a kormány számos támogatási formát dolgozott ki az érintettek megsegítésére. Ilyen konstrukció egyebek mellett, a "Köszönjük Magyarország!" program, amely az előadó-művészet valamennyi területének támogatása mellett nagy segítséget jelent a közművelődési intézmények számára is. A program keretében a tavalyi esztendőben 1 milliárd, idén pedig 2 milliárd forintot biztosított a kulturális kormányzat a művészek megsegítésére.

Kiadó: Emmi - Kultúráért Felelős Államtitkárság