2021. július 8., csütörtök 11:42

Az MSZP Országos Központjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. július 8., csütörtök (OS) - Elérhetőek az előválasztási induláshoz szükséges dokumentumok

    Az előválasztást szervező hat párt megnyitja a lehetőségét annak, hogy jelölő szervezetként más pártok vagy egyesületek is részt vehessenek az előválasztáson. A jelölő szervezetté válás legfontosabb feltétele, hogy a szervezet nyilatkozzon arról, hogy elfogadja az előválasztás szabályait és eredményét, azaz nem indul el külön a 2022-es választáson. Továbbá igazolnia kell, hogy köztartozásmentes és az arra jogosult személy látja el a szervezet képviseletét a nyilvántartásba vételi eljárás során.

A nyilvántartásba vételi folyamat technikai adminisztrációját az OEVB munkáját segítő Országos Előválasztási Iroda (OEVI) bonyolítja le. A regisztrációt követően a beérkezett dokumentumok formai ellenőrzését az OEVI végzi el. Az OEVB érdemi döntését, a lehető legrövidebb idő alatt, konszenzussal állapítja meg, melyről azonnal tájékoztatja a kezdeményezőket, az érintett helyi előválasztási bizottságokat és az előválasztás honlapján a széles közvéleményt is.
    
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.