2021. július 8., csütörtök 12:11

A Magyar Szolgáltatóipari és Outsourcing Szövetség közleménye (3. rész)
    Budapest, 2021. július 8., csütörtök (OS) -

    
A HOA saját iparági kutatásai szerint Magyarországon ma több mint 205 régiós és globális üzleti szolgáltatóközpont működik, mintegy 74 ezer főt foglalkoztatva, és ezek a számok már az idei évben is jelentősen nőni fognak. A szolgáltatóvállalatok egy része az anyacégen kívül további megbízók számára is végez szerteágazó szolgáltatásokat a pénzügyektől, a bérszámfejtésen és a hálózattervezésen át a legmagasabb szintű mérnöki tevékenységekig és az üzleti folyamatok automatizációjáig. Az ágazat folyamatosan fejlődik, a központok egyre magasabb hozzáadott értéket képviselnek. A szervezet az általa alapított HOA Akadémiával kiemelt szerepet vállal a szektor felsővezetői szintű gyakorlati oktatásában és mentorálásában.

A HOA Magyarországon a szolgáltató ágazat első számú szakmai szervezete. A mintegy 106 tag között megtalálhatjuk a legtöbb kiszervezéssel vagy üzleti szolgáltatással foglalkozó magyar és nemzetközi nagyvállalatot és kkv-t. A HOA mint az ipar megkerülhetetlen szakmai szövetsége képviseli az ágazat érdekeit. A szervezet módszertani alapokból kiindulva, gyakorlati tapasztalatok közvetítésével törekszik a társadalom és a gazdaság szereplőivel megismertetni az üzleti szolgáltató szektor működését, valamint a szervezeti és folyamatinnovációk lényegét és az abban rejlő lehetőségeket. Az ágazati szakmai szervezet célja a gazdasági és a társadalmi fejlődés hatékonyságát növelő módszertanokban és gyakorlatokban rejlő lehetőségek kiaknázásának elősegítése. Mint ilyen, a szervezet nemcsak a már kiforrott ismeretek közvetítésében, hanem azok kialakításában is aktív szerepet kíván vállalni.

További információ és sajtókapcsolat
Prime Time Communications dialog@prime-time.hu
Tordai Ágnes +36309005700
    
     Kiadó: Magyar Szolgáltatóipari és Outsourcing Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.