2021. július 12., hétfő 19:15

A Le az adók 75%-ával Párt közleménye
    Budapest, 2021. július 12., hétfő (OS) - Az előválasztásból anti-demokratikusan zárták ki a pártunkat

Gyorsan módosították az előválasztás feltételeit, miután bejelentettük indulásunkat 15 egyéni jelölttel és Ecsenyi Áron miniszterelnök-jelölttel.
A Le az Adók 75%-ával párt a svájci/hongkongi mintájú, alacsony állami újraelosztást és szabad piacot hirdető nézeteivel a legjobboldalibb (libertárius) szereplője lett volna az előválasztásnak, egészen a múlt héten megjelenő módosításig.
Úgy látszik azonban, hogy a hat párti koalíció erről értesülve nem rettent vissza az antidemokratikus eszközöktől sem, mert az új szabály értelmében kizárólag az ő frakcióik által befogadott miniszterelnök-jelölt és egyéni jelölt vehet majd részt az eseményen. Mindezt úgy, hogy programjukat előválasztásnak és demokratikusnak nevezik. Erre idáig sehol nem volt példa; az előválasztások minden országban demokratikusan zajlanak, a jelöltnek csak a megfelelő számú aláírást kell összegyűjtenie hozzá. A jelölési lehetőségből való kizárás több szempontból is problematikus; nemcsak, hogy fittyet hány a választók demokratikus érdekeire, hanem számukra is kontraproduktív. Azzal, hogy nem vállalják az előválasztáson való tisztességes megmérettetést, és egy adócsökkentést hirdető, jobboldali jelölttel szembeni vereség lehetőségét, mindezt az országgyűlési választásokra tolják ki, ahol mellettünk még a kormánypárti szavazók és számos egyéb párt is részt vesz.
Pálinkás Józsefnek 5 jelölt állítása mellett engedték meg a saját frakció állítását.

Kiadó: Le az adók 75%-ával Párt