2021. július 20., kedd 11:12

A Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. július 20., kedd (OS) - Egyre nő a feldolgozott halak iránti kereslet - Hazánkban a halfogyasztás az évek óta tartó népszerűsítő kampányok eredményeként folyamatosan nő. Bár még most is jócskán elmaradunk az európai átlagtól, fejenként közel 6,5 kg halat eszünk évente. A Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) felmérése szerint a feldolgozott haltermékek iránti kereslet nagymértékben nőtt, miközben az élő halakat egyre kevesebben vásárolják.

    Tavaly indult útjára a HalPéntek! nevű kezdeményezés, amely a rendszeres halfogyasztást népszerűsíti, egyben felhívja a figyelmet az egészséges táplálkozásra, a halas ételek szerepére a kiegyensúlyozott étrendben. A program ötletgazdája a MA-HAL, amely most újabb népszerűsítő kampányt indít, elsősorban az online felületeken.

Sziráki Bence, a MA-HAL Marketing Kft. ügyvezetője elmondta: "Büszkén mondhatom, hogy a Magyarországon megtermelt halak valóban kiváló minőségűek, és az ezekből készült élelmiszerek biztonsággal fogyaszthatók. Egyértelműen látszik a tendencia, hogy nő a kereslet a fenntartható módon előállított feldolgozott halételek iránt. Ezt felismerve folyamatosan nő a boltok polcain elérhető haltermékek száma és egyre több a halas fogásokat kínáló vendéglátóhely is. Csak afrikai harcsából több, mint évi 3 000 tonna került feldolgozott, konyhakész formában a vásárlók asztalára."

     Kiadó: Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.