2021. július 20., kedd 11:13

A Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. július 20., kedd (OS) - Egyre nő a feldolgozott halak iránti kereslet

    A rendszeres halfogyasztást nem véletlenül ajánlják a dietetikusok. A hazánkban megtermelt édesvízi halak kiváló beltartalmi értékük révén szerves részei lehetnek az egészséges táplálkozásnak. Jól beilleszthetők egyes diétákba és kímélő étrendekbe is. Változatosan és könnyen elkészíthetők, egyre több modern konyhatechnológiai eljárással kísérleteznek a vendéglátók. Ma már nem csak halászléként kell a halas ételekre gondolnunk. A modern konyha hívei is megtalálhatják a számukra ideális elkészítési módot, akár az otthoni elkészítésre gondolunk, akár a speciális halételeket felszolgáló éttermek kínálatára.

A júliusban induló kommunikációs kampány részeként elsősorban online felületeken és rádiókban találkozhatunk majd a HalPéntek hirdetéseivel.  A most készült rövid animációs film a social média felületeken érhető el.

Sziráki Bence hozzátette: "A halfogyasztás népszerűsítése mellett nagyon fontosnak tartjuk, hogy a magyar haltermelés értékeire is felhívjuk a figyelmet, ezért egy olyan átfogó, a hazai haltermelést bemutató kisfilmet is készítettünk, amely rálátást ad a halászati és akvakultúra ágazat működésére és eredményeire.


     Kiadó: Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.