2021. július 20., kedd 11:14

Jósa Bálint közleménye
    Budapest, 2021. július 20., kedd (OS) -

        Én, Jósa Bálint határozottan kijelentem, hogy az UEFA felé semmilyen, a magyar válogatott EB meccsein készült jelentést nem írtam. Tagja vagyok a szervezetnek, amely számtalan más program mellett, az UEFA-val együttműködve fellép a sportszerűtlen szurkolói magatartás ellen, de az ellenőrzési rendszer függetlenül működik a testület elnökségétől, így annak (és benne nekem), semmilyen beleszólási joga nincs milyen meccseket ellenőriz az UEFA, az a korábbi eseteken alapul(kockázatelemzés). Az EB előtt és közben is jeleztem, hogy mivel a válogatott az UEFA szabályzata értelmében visszaeső (Szlovákia elleni meccs és más korábbi büntetések) a legkisebb szabályszegés miatt is, az emelkedő büntetések logikájából eredően, komoly büntetésre, számíthatunk.
     Fontos, hogy más szövetséget is büntetnek, de mivel ez nem jut el a magyar közvéleményhez, eltérő megítélés érzetét kelti, illetve a stadionon kívüli szurkolói rendbontásért a rendvédelmi szervek felelősek. Lehet vitatni, hogy ez egy jó vagy igazságos rendszer, de szabályokat, ahogy a büntetéseket sem én találtam ki, illetve nem tudok megakadályozni egy sajtóorgánumot sem, hogy olyan felvételeket készítsen, ahol egyes magyar szurkolók focisták nemi identitását kérdőjelezik meg. A Fegyelmi Bizottság ezeket is mint bizonyíték fogadja el, tehát ha senki sem ellenőrzi a meccset, de van bizonyíték, lesz büntetés. Ami mindenkinek rossz. A probléma forrása nem én vagyok, én inkább megelőztem volna a bajt a magyar válogatott érdekében.

     Jósa Bálint

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.