2021. július 20., kedd 15:36

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. július 20., kedd (OS) - Valódi megbecsülést a rendvédelmi közalkalmazottaknak! -

    Pont azok maradnak ki a fegyverpénzek kiosztásából, akik kiemelkedő segítséget nyújtottak a járványhelyzetben, hiszen a kifizetés a 15 ezer fő rendvédelmi közalkalmazottaknak nem jár. Az állam láthatóan nem tekinti eléggé fontosnak a közalkalmazott rendőrök, tűzoltók, büntetés-végrehajtási dolgozók által ellátott feladatokat. A fegyverpénzek kiosztása körüli visszásságok is azt mutatják, hogy a végső cél kiüresíteni a közalkalmazotti szférát, hiszen következetesen akadozik annak finanszírozása.

Tévúton jár a kormány azzal is, hogy a rendvédelmi dolgozók tömeges pályaelhagyását a fegyverpénzek kiszórásával próbálja megakadályozni. A rendvédelem területén dolgozó munkavállalók alulfizetettek, túlhajszoltak, szociális, egzisztenciális problémával küzdenek. Egyre többen hagyják el a rendőri pályát, egyre kevesebben jelentkeznek rendőrnek. A rendvédelmi szervek állománya hatalmas, több ezer fős létszámhiánnyal küzd, ráadásul a fluktuáció is hatalmas a területen.

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.