2021. július 20., kedd 15:53

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. július 20., kedd (OS) - Csakis oltással lehet felvenni a harcot a koronavírus indiai mutánsával szemben  Magasan átoltott országokban, többek között Izraelben egy hét alatt megháromszorozódott a fertőzöttek száma – mondta Kásler Miklós az Életközelben eheti adásában. Angliában, Hollandiában és számos más európai országban meredeken emelkednek a fertőzésszámok. Tehát nyilvánvalóan itt is az várható, hogy ugyanúgy, ahogy az első 3 hullám esetében, Magyarországot is eléri a fertőzés – tette hozzá. Az emberi erőforrások minisztere az interjú során beszélt az ellenanyagmérésekkel kapcsolatos tévhitekről, a vakcinák hatásvizsgálatáról és a lehetséges harmadik oltásról is.

Várható, hogy ugyanúgy, ahogy az első 3 hullám esetében Magyarországot is eléri a fertőzés. Az ellenanyagmérésekkel kapcsolatban kiemelte: különböző laborokban különböző módszerekkel történnek, az eredményeket emiatt nem lehet összehasonlítani. Azt mondani, hogy az ellenanyag szint és a védettség azonos fogalmak, ez rendkívül súlyos kijelentés és nem igaz. Utasítottam a Népegészségügyi Központot, hogy dolgozza ki a laborok hitelesítésének nemzetközi módon elfogadott formáját – hangsúlyozta rá a tárcavezető.
     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma