2021. július 20., kedd 15:53

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. július 20., kedd (OS) -

    A Miniszter az interjú során beszélt a vakcinák jelenleg is zajló hatásvizsgálatáról. A február 15 és május 15 között zajló epidemiológiai vizsgálatról elmondta: milliónyi átoltott ember megfertőződésének az arányait határozták meg. Rámutatott: a fertőzés elleni védettség az összes vakcinát tekintve 78 és 92 % között van. Ez rendkívül értékes számsor, mert nem az ellenanyaghoz, nem a sejtes immunitáshoz kötődik, hanem gyakorlati eredményekre támaszkodik.
 Emlékeztetett: Európában a legsikeresebb védekezést Magyarország mutatta fel az első hullám esetében járványügyi intézkedések rendkívül gyors bevezetésével. Ugyanilyen sikertörténet a harmadik hullám letörése.  Mivel a nyugati vakcinák sem mennyiségben, sem szállítási időtartamban nem megfelelőek, a keleti vakcinákat is alkalmaztuk Magyarországon. Tények igazolják, hogy a keleti vakcinákkal legalább 5600 magyar ember életét mentettük meg – mutatott rá a miniszter.
A lehetséges harmadik oltásról elmondta: minden egyes vakcináció hatása minden életkorcsoportban, de elsősorban a 60 év felettiek esetében az idő múlásával gyengül. Emlékeztetni kell az immunapparátust arra, hogy a veszély fennáll. Hozzátette: a világ egyik legjobb egészségügyével rendelkező Kanadában a harmadik oltást más vakcinával adják, mint az első kettőt.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.