2021. július 21., szerda 11:11

A Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete közleménye
    Budapest, 2021. július 21., szerda (OS) - A BUILD UPON2 elnevezésű H2020 projektben olyan keretrendszer került kidolgozásra, amely lehetővé teszi a városok számára az épületenergetikai felújítások valódi hatásainak figyelemmel kísérését és számszerűsítését. 21 európai város – köztük Budavár, Kispest és Szombathely vállalta követő településként, hogy tesztelje a keretrendszert, ezzel elősegítve a széleskörű alkalmazást.

        A projekt kezdetétől bevont 8 mintavárossal és a most csatlakozott követő városokkal összesen 29 európai település dolgozik a BUILD UPON2 Keretrendszerrel. Az ambiciózus terv 2030-ra az unióban végzett felújítások arányának legalább duplájára emelését célozza meg.
     A követő városok a helyi környezettudatos építési szervezetekkel – itthon a HuGBC-vel – valamint az Európai Épület-teljesítmény Intézettel és az Éghajlatvédelmi Szövetséggel együttműködve dolgoznak a Keretrendszerrel, lehetővé téve az épületfelújítások számos előnyének azonosítását és mérését az energiahatékonyságtól kezdve az energiaszegénység kezeléséig, valamint új munkahelyek teremtéséig.
     A felújítások környezeti, társadalmi és gazdasági előnyeinek nyomon követésével az önkormányzatok meg tudják osztani a bevált gyakorlatokat, és becsatornázhatják azokat az adott ország Hosszútávú Felújítási Stratégiájába (LTRS), amelynek elkészítése az összes EU-tagállam számára kötelező.

     Kiadó: Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.