2021. július 21., szerda 12:32

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye
    Budapest, 2021. július 21., szerda (OS) - Gordan Grlić-Radman horvát kül- és Európa-ügyi miniszter előadásával megkezdődött a Magyar Diplomáciai Akadémia misszióvezetői felkészítő programja

    A horvát tárcavezető, aki korábban Budapesten szolgált nagykövetként, hibátlan magyarsággal üdvözölte a résztvevőket videólinken keresztül, majd angolul összegezte diplomáciai tapasztalatait.

Pacsay-Tomassich Orsolya államtitkár, a Magyar Diplomáciai Akadémia elnöke köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a program kidolgozása során az MDA törekedett a teljeskörű és naprakész tematika kialakítására, figyelembe véve a misszióvezetők állomáshelyeinek széleskörű palettáját. A nyolc képzési nap során a résztvevők az aktualitásokra fókuszáló szakmai modulok mellett készségfejlesztő és interaktív tematikus tréningeken is részt vehetnek. A cél az, hogy az itt megszerzett elméleti és készségalapú tudáscsomagot a gyakorlatban is alkalmazni tudják, tekintettel a már meglévő jelentős tapasztalatukra a közigazgatás és a diplomácia területén.
    
     Kiadó: Külgazdasági és Külügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.