2021. július 21., szerda 13:03

Az Idetartozunk Egyesület közleménye
    Budapest, 2021. július 21., szerda (OS) - Á L L Á S F O G L A L Á S

        Senki sem állhat a törvény felett!" Törvénysértéssel indítja választási kampányát a több országból kitiltott Toroczkai László és gyülekezési joggal való visszaélés miatt elítélt László Attila. A Mi Hazánk Mozgalom napokon belül Jászapátiba megy a helyi roma közösséggel szembeni erődemonstrációra, amely nyilvánvalóan ellentétes Magyarország Alaptörvényével és a Gyülekezési törvénnyel is. A Jászberényi rendőrkapitányság határozata a vonulást tiltja, a jogsértő rasszista statikus demonstrációt nem. A rendőrkapitány intézkedése a szélsőjobb gyűlöletpolitikája ellen így csak látszólagos!
     Egyesületünk elnöke, Setét Jenő kérte a rendőrkapitányt a törvénysértő rendezvény betiltására! Nyílt levelet intézett Farkas Félix, Roma Nemzetiségi Szószólóhoz és Farkas Flórián Parlamenti képviselőhöz. A szélsőjobb magatartása és a politikai előnyökért folytatott uszításuk 2008-2009 években Magyarországon roma emberek életébe került! Az etnikai csoportok elleni terrorista bűncselekményért a szellemi felbújtók sohasem viselték a felelősséget! Az augusztus 2-i Nemzetközi Roma Holokauszt és Balogh Mária, a sorozatgyilkosság kislétai áldozatának emléknapja előtt ignorálni ezt, kegyeletsértő is! Felszólítjuk a rendőrséget, a magyar államot és parlamenti pártokat, és civileket a társadalmi béke érdekében fékezzék meg a törvényellenes szélsőjobbos törekvést, tartassák be a jogszabályokat!

     Kiadó: Idetartozunk Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.