2021. július 21., szerda 13:26

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2021. július 21., szerda (OS) - Újabb fideszes bravúr: a világpiacon csökken, Magyarországon viszont tovább drágul a benzin

    Mindenki örülhet annak, hogy a napokban folyamatosan csökkent az olaj világpiaci ára, kivéve a magyarokat, mivel hazánkba ennek ellenére is újabb és újabb csúcsokra tör a benzin ára. A nem mindennapi teljesítménye oka az, hogy az Orbán-kormány és az MNB tudatosan gyengíti a forintot azért, hogy nyerészkedjenek az árfolyamon, így biztosítva a kiváltságos kevesek gazdagodását, miközben a többség terhei folyamatosan nőnek.

Rekordmagas az infláció, méregdrágák az üzemanyagok, a forint árfolyama mélyrepülésben, ez lenne az a nagyszerű időszak, amiről Orbán Viktor januárban még úgy beszélt, hogy "nagy idők kapujában állunk"?

A fideszes politikusok csak hárítják a felelősséget és kifogásokat keresnek az élet minden területén jelentkező egyre jelentősebb áremelkedések miatt miközben nem foglalkoznak az emberekkel, akiknek a megélhetési költségei folyamatosan drágulnak.

Az MSZP azt követeli, hogy a Fidesz ne nyerészkedjen az emberek kárára! Továbbá felszólítjuk a kormányt és jegybank vezetését, hogy tegyenek érdemi lépéseket az infláció és az üzemanyagárak emelkedésnek megállítása, valamint a forint erősítése érdekében!

MSZP

Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese


     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.