2021. július 23., péntek 12:12

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. július 23., péntek (OS) - A kihirdetett felsőoktatási felvételi ponthatárok tükrözik a Fidesz oktatáspolitikájának kudarcát -

Az elmúlt időben világossá vált mindenki számára, hogy a kormányt nem a tudás népszerűsítése hajtja, hanem a közpénz lenyúlása a közszférából is.

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja szerint az ország versenyképességének egy olyan társadalom a feltétele, ahol minél többen birtokosai magasszintű tudásnak. A 2022-es kormányváltás után ingyenessé kell tenni mindenki számára az első diploma megszerzését, vissza kell állítani az egyetemek önállóságát és országos kollégiumfejlesztési programot kell indítani, hogy hogy a tehetséges, de szegényebb közegből származó gyerekek is el tudják végezni az egyetemet, anélkül, hogy abba a családjuk beleroppanna.

Kanász-Nagy Máté,
az LMP társelnöke