2021. július 25., vasárnap 15:28

Az Állampolgári Jogvédő Liga közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. július 25., vasárnap (OS) - Sok hitelezéssel kapcsolatos panasz érkezett az Állampolgári Jogvédő Ligához, ezért az elnökség áttekintette a helyzetet. A célkeresztben lévő témák mind az 1990-ben regnáló kormányzat által támogatott átverés, a "büntetőkamat" következménye.

Azóta sok kisebb, nem tömeges panaszról értesültünk, majd jött a "kettes számú büntetés", a devizahitelként elhíresült akció, amikor a forintban nyújtott hiteleket devizában tartottak nyilván, és egyéb csalafintaságok is kapcsolódtak! A politikától, és a hitelintézményektől független szakértők szerint adósságcsapdába csalták az adósokat. Az Állampolgári Jogvédő Liga szerint a politikai elit megkezdte az elszegényítés növelését, és véglegessé tételét – ráadásul ezért az adósokat tette felelőssé! Volt arcuk a "senki sem szorított pisztolyt a homlokukhoz" kezdetű demagógiát dudorászni!
Ám még a tőke többszörösére növelt eladósítás sem volt elég, mert létrehozták az "adósságkezelő" (magyarul: behajtó) cégeket! Ezután a lakosság eladósodásánál csak az adódósság behajtó cégek lehetőségei nőnek jobban! Bár a vallás szerint Jézus világosan kimondta: "Tegyetek jót, adjatok kölcsön, és semmi viszonzást ne várjatok". Vagyis bajba jutott ember megélhetésének biztosítására adott kölcsön után nem szabad kamatot szedni. Azután vált általánossá, hogy a hitelezőnek joga van a tőke használati díjára, később már nem a jogosultsága, hanem a nagysága vált kérdéssé...
     Kiadó: Állampolgári Jogvédő Liga