2021. július 25., vasárnap 15:29

Az Állampolgári Jogvédő Liga közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. július 25., vasárnap (OS) - Sok hitelezéssel kapcsolatos panasz érkezett az Állampolgári Jogvédő Ligához, ezért az elnökség áttekintette a helyzetet. A célkeresztben lévő témák mind az 1990-ben regnáló kormányzat által támogatott átverés, a "büntetőkamat" következménye. (2.rész)

    Mára eljutottunk odáig, hogy "mindent szabad", hisz Aczél György kijelölte az utat: "...itt kapitalizmus lesz, azt nekünk kell megcsinálni!" És megcsinálták!
De az "építőmesterek" elfelejtették, hogy a kapitalizmusban létezik érdekvédelem: erős, tagságuk érdekében sztrájkra képes szakszervezetek, és erős, független, polgári engedetlenségre alkalmas civil szervezetek.
Ez pedig nálunk nincs meg! A szakszervezetek elerőtlenedtek – nem utolsósorban egyes vezetőik közreműködésével. Gondolhatunk egy szakmai sztrájk idején szenet behozató "vezérre", vagy a székházakat (sztrájkalap!) elprivatizálókra. De "segítette" a gyengítést a kormányzati sztrájkszabályzás is. Önvédelem hiányában maradt a "kitántorgás"…
A civil szféra sincs jobb helyzetben, elsősorban a független szervezetek tartós, és egyre súlyosabb pénzhiánya miatt. A "pártfejűek" szerint a tagdíjakból lehet működtetni. Igen, és a pártokat egyházakat miért nem?! Pedig az eredeti egyesülési törvény szerint egy tőről fakad a civilek, a pártok, az egyházak és a szakszervezetek joga!
     Kiadó: Állampolgári Jogvédő Liga

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.