2021. július 27., kedd 09:30

Az Életre Tervezett Munkavállalók Országos Szakszervezete közleménye
    Budapest, 2021. július 27., kedd (OS) - Koronavírus gyanú miatt fegyelmit kapott, de a bíróságon pert nyert az ÉTMOSz szakszervezet tisztségviselője, a thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft-vel szemben!

    A német tulajdonú thyssenkrupp Kft. munkavállalója - aki az ÉTMOSz szakszervezet helyi vezetője a cég Jászfényszarui telephelyén -, 2021 év elején írásbeli figyelmeztetést kapott, mert a cég vezetése szerint Covid 19 tüneteit produkálva jelent meg munkavégzés céljából a munkahelyén. Munkavállalónk tagadta a vádakat hiszen a tünetek akkor jelentkeztek nála, mikor már munkában volt, a munkavégzés elkezdése után több órával. A belső szabályozás értelmében ezt felettesének azonnal jelezte és a munkahelyét elhagyta, háziorvosát felkereste. A cégvezetés ettől függetlenül munkavállalót eljárás alá vonta és írásbeli figyelmeztetést kapott, mely más jogcímen kapott prémium juttatásból is kizárta. A munkavállaló az ÉTMOSz segítségével keresetet nyújtott be a Fővárosi Törvényszékhez, mely keresetre az eljárás időtartalma alatt a thyssenkrupp Kft. nem reagált. 2021. május 26. napján a bírósági meghagyás hatályon kívül helyezte az írásbeli figyelmeztetést, majd jogerős határozatban megállapította, hogy a szakszervezet tisztségviselője nem követett el szabálysértést, ezért a céget a figyelmeztetés visszavonására és a levont prémium visszafizetésére kötelezte. A határozat jogerős és végrehajtandó. Az ÉTMOSz szakszervezet kiállt és megvédte tisztségviselőjét a jogtalanul kapott írásbeli figyelmeztetéssel szemben.
     Kiadó: Életre Tervezett Munkavállalók Országos Szakszervezete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.