2021. július 27., kedd 09:31

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. július 27., kedd (OS) - Miért keres egyre többet és többet Antall Péter, az Antall József Tudásközpont Alapítvány vezetője? -

    Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője írásbeli kérdést intézett Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszterhez az Antall József Tudásközpont homályos ügyei kapcsán.

Miközben az Antall József Tudásközpont Alapítvány pénzügyeit a NAV vizsgálja, a szervezet friss pénzügyi beszámolója szerint Antall Péter igazgatónak tavaly már havi bruttó 6,9 millió forint volt a fizetése, másfélszer annyi, mint egy évvel korábban. De nem ez az egyetlen furcsaság a beszámolóban.

Az alapítvány új szolgáltatása, hogy szakmai anyagokat tesz elérhetővé egy online adatbázisban. Sok anyag ingyen letölthető, bizonyos tartalmakért azonban fizetni kell annak ellenére, hogy azok is közpénzből készültek.

A beszámolóból az is kiderül, hogy az alapítvány vezetése évente 15-20 külföldi szakmai utat szervezett magának. Ezeken általában luxushotelekben szálltak meg, és sok magáncélú szolgáltatást is igénybe vettek - közpénzből.

Az alapítvány ügyeit közben sűrűn átszövik a családi kapcsolatok, rokonok, barátok és az ő cégeik kapnak megbízásokat, illetve fizetést a Tudásközponttól.


     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.