2021. július 30., péntek 09:05

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara közleménye
    Budapest, 2021. július 30., péntek (MTI) - A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) Nagygyűlést szervez. A politikamentes rendezvény célja, hogy a Kamara tagjai felhívják a döntéshozók figyelmét arra a fokozódó elégedetlenségre, ami a szakdolgozók körében tapasztalható.

    A MESZK több tízezer tagot számláló országos szakmai érdekképviseleti szervezet. Az eseményre szólító felhívás szerint "az egészségügyi szakdolgozók által nyújtott szakmai tevékenység szolgálat, ami azonban nem jelenthet szolgaságot". Egy hosszú folyamat végeredménye ez a nagygyűlés, folyománya az elmúlt időszak egyoldalú kommunikációjának, annak, hogy a döntéshozók nem hallgatták meg a szervezet, így az általuk képviselt szakdolgozók jelzéseit - sem a tárgyalóasztaloknál, sem levélben.
A döntéshozók nem igénylik, nem fogadják a szakmai köztestület javaslatait az ápolásügy kérdéseiben, megkereséseinkre egyáltalán nem, vagy csak hónapokkal később.
Kimondhatjuk: Nagygyűlésünk immár segélykiáltás is egyben.
A közös kiállásra szólító felhívás eljutott a különféle orvosi- és egészségügyi társszervezetekhez, szakszervezetekhez, civil csoportokhoz is, melyek a folyamatos visszajelzések alapján szolidaritásukról és részvételükről biztosították az egészségügyi szakdolgozókat.
Álljunk ki közösen hivatásunkért, egymásért, betegeinkért, az egészségügy jövőjéért, valamint emlékezzünk meg a járvány alatt elveszített, betegellátást végző kollégákról!

     Kiadó: Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.