2021. július 31., szombat 17:08

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. július 31., szombat (OS) -

        Kásler Miklós reagált a Mi Hazánk Mozgalom a gyerekek oltásával kapcsolatos kijelentésére, miszerint az háromszor veszélyesebb, mint maga a fertőzés.
     Teljes badarság! Semmiféle utalás sincs hasonlóra, se a szakmai irodalomban.  Az oltással kapcsolatosan teljesen megalapozatlan híreket közöl – hangsúlyozta a tárcavezető.
     Az interjúba szóba került, hogy a Demokratikus Koalíció továbbra is a keleti vakcinákat támadja.
Magyarországon február 15. és június 10. között 3 és félmillió embert oltottak és vizsgálták statisztikusok, hogy közülük hányan fertőződtek meg és hányan haltak meg – számolt be a miniszter.
     A vakcinák a fertőzés lehetőségét 80%-ban megelőzték – emelte ki.
     A Pfizer 84%-kal, a Moderna 88%-kal, az AstraZeneca 73%-kal, Sinopharm 73%-kal, Szputnyik 88%-kal – részletezte a tényeket.
     Az Emmi minisztere arról is beszélt, hogy az egészségügyi beruházásokat érintő bejelentéseket háttérbe szorították a járvány hírei, de folyamatosan zajlanak a fejlesztések. Az elmúlt 1 hétben 13 milliárd forintnyi fejlesztést adott át a miniszter – emelte ki a miniszter.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.