2021. augusztus 2., hétfő 20:05

A Magyarországi Szociáldemokrata Párt közleménye
    Budapest, 2021. augusztus 2., hétfő (OS) - Az MSZDP önálló listával indul a 2022. évi választáson

    A 131 éves MSZDP-Szociáldemokrata Párt tárgyalásokat folytatott az előválasztást koordináló parlamenti ellenzéki pártok OEVB delegáltjaival. Deklaráltuk, hogy pártunk is a kormány- és rendszerváltásban érdekelt, eltökélt szándékunk az Orbán-rendszer leváltása. A tárgyalások során kifejtettük, hogy pártunk 2022 után önálló szociáldemokrata parlamenti frakcióban gondolkodik, ezért a hatpártiakkal egyenlő esélyeket kértünk az egyéni és a listás jelöltjeink számára (ahogyan annak egy igazságos együttműködésben lennie kellene). Az OEVB delegáltjai a többi párt elnökeinek előterjesztették álláspontunkat, melyre a mai napig nem kaptunk semmilyen választ. A parlamenti ellenzéki pártok ezzel kinyilvánították, hogy nem kívánják, hogy a történelmi MSZDP, Kéthly Anna egykori pártja parlamenti erővé váljon.
Pártunk országos elnöksége ezért úgy határozott, hogy egyre bővülő erőforrásainkat a saját szociáldemokrata országos listába és a szövetséges szervezeteinkkel való együttműködés elmélyítésébe fektetjük. Őszig létre fog jönni egy harmadik pólus, a valódi szociáldemokrata platform. Együttműködést fogunk kötni a Színes Demokratikus Párttal (roma szociáldemokraták) és a Magyar Megújuló Energiahasznosító Tudás Szövetséggel is, így "SZOCIÁLDEMOKRATÁK" elnevezéssel, az MSZDP égisze alatt létre fog jönni a valódi baloldali országos lista.
Lesz alternatíva 2022-ben: a Szociáldemokraták listája!
     Kiadó: Magyarországi Szociáldemokrata Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.