2021. augusztus 5., csütörtök 13:41

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének (VGYKE) közleménye
    Budapest, 2021. augusztus 5., csütörtök (OS) - KARRIERTANÁCSADÁS LÁTÁSSÉRÜLT MUNKAKERESŐKNEK Mintegy másfél éve indította el új, diplomás látássérülteket segítő projektjét a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete. Elnevezése: AC-DC Találd meg a helyed! Ugyanezen névvel zártkörű csoportot is létrehoztak a Facebookon, hogy célzottan tudjanak posztolni a sikeres munkakeresés érdekében. Ma már közel 110 poszt érhető el 14 témában, legnagyobbrészt rövid videók formájában, amelyekről előzetesen mindig olvasható összefoglaló. Időközben, a jelentkezők számát látva úgy döntöttek, hogy középfokú végzettségű látássérültek jelentkezését is elfogadják, hiszen sok átfedés van a két csoport igényei és lehetőségei között.

    A témák egy része gyakorlati tapasztalatot közvetít, másik része pedig lelkileg támogató, önbizalomerősítő tartalmat. Cím szerint: Az önéletrajztól az állásinterjúig, HVG online állásbörze, Időgazdálkodás, Informatika, Információ, Interjúk, Karrieriskola, Mindenféle, Motiváció, Melléklet, Pályaorientáció, Sikeres látássérültek kisfilmen, Továbbtanulás, Vitatéma. – A legjobbaktól válogattunk össze hasznos anyagokat: egyetemi oktatóktól, elhelyezkedési tanácsadóktól, pszichológusoktól, cégvezetőktől, protokollszakértőtől és olyan szakirányú honlapokról, mint a HVG – mondja Fodor Ágnes elnök. Aki ezeket áttanulmányozza, az széleskörű tudásra tesz szert. A csoportba folyamatosan kérheti felvételét bármelyik látássérült munkakereső. Mi segítünk!
VGYKE Sajtóiroda

     Kiadó: Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.