2021. augusztus 24., kedd 14:26

Az MSZP Országos Központ közleménye
    Budapest, 2021. augusztus 24., kedd (OS) - Fideszes kabaré: a dilettáns Matolcsy György ekézi az Orbán-kormány kókler gazdaságpolitikáját

Az MSZP szerint egyetlen pofon sem megy rossz helyre, amikor a dilettáns Matolcsy György ekézi az Orbán-kormány kókler gazdaságpolitikáját. A jegybank elnöke kevesli az állami beruházások és az uniós pénzek felhasználásának gazdaságélénkítő hatását, hiányolja a versenyképességi reformokat és a Fidesz-kormány szemére hányja, hogy 2016 és 2020 között 60 ezerrel kevesebb lakást épített, mint amennyit lehetett volna.

Ugyanakkor az MSZP szerint Matolcsy György kritikájában egy vak próbál tanácsokat adni egy világtalannak. A jegybank elnöke ugyanis folyamatosan gyengíti a forintot, emiatt van brutális drágaság a boltokban és a benzinkutakon. Matolcsy dilettáns ténykedése miatt ér egyre kevesebbet a pénzünk, a jegybank elnöke nyerészkedik a gyenge forint és az erős valuták közti árfolyam-különbözeten, és ő szórja el a magyar emberek kárán szerzett milliárdokat saját haszontalan őrültségeire.

Az MSZP szerint a Fidesz-kormány és Matolcsy György egyaránt alkalmatlanok, s bár jó látni, ahogy az egyik tolvaj pofozza a másikat, az igazi ítéletet legkésőbb 2022-ben a magyar emberek mondják ki rájuk, amikor elzavarják őket a hatalomból.

MSZP
     Kiadó: MSZP Országos Központ