2021. szeptember 6., hétfő 08:13

A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének közleménye
    Budapest, 2021. szeptember 6., hétfő (OS) - Szeptember 10-e az Öngyilkosság Megelőzésének Világnapja. A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége minden évben szakmai konferencia megrendezésével tiszteleg ezen a napon. Idén a szakmai rendezvénynek Salgótarján-Salgóbányán a Geocsodák Háza ad otthont, amelyen szakemberek, a szuicid prevencióban részt vállaló segítő szervezetek és önkéntesek vesznek részt.

        Az Öngyilkosság Megelőzésének Világnapját minden év szeptember 10-én tartják az IASP kezdeményezésére a WHO közreműködésével. Ahogyan a világon mindenütt, a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége évek óta nagy figyelmet szentel a világnapról történő megemlékezésnek.
     Az idei, Salgóbányán megrendezésre kerülő szakmai konferencián a szuicid krízisekhez kapcsolódó előadásra, kerekasztal beszélgetésre, filmvetítésre és a szövetség szervezésében elindított LESZ - Akadémia foglalkozására kerül sor, amely az önkéntesek számára online formában is elérhető lesz.
     A rendezvény zárásaként a résztvevők mécsesek gyújtásával tisztelegnek a világnapon.

     Kiadó: Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.