2021. szeptember 10., péntek 09:03

Az Ipartestületek Országos Szövetségének közleménye
    Budapest, 2021. szeptember 10., péntek (OS) - 2021. szeptember 9-én került sor az Ipartestületek Országos Szövetségének XXXVIII. Közgyűlésére

A Lurdy Konferencia és Rendezvényközpontban rendhagyóan indult a közgyűlés. Németh László, az IPOSZ elnöke könnyek között emlékezett Kurucz Zsigmondra, az IPOSZ tiszteletbeli örökös elnökére. Beszédében elmondta, hogy Kurucz Zsigmond társadalmi megbízásokat vállalt a KlOSZ-ban, majd az IPOSZ-ban. A tettvágy, hogy mások boldogulásáért is tegyen valamit, élete végéig nem csillapodott. Tárgyalt a német, osztrák, olasz kézműves kamarákkal. Közben találkozott a világ vezető politikusaival, akik mind elismerésüket fejezték ki azért, amit a magyar iparosok önszerveződésük demokratizálása érdekében tettek. Szakmai és társadalmi munkájának minőségét számos kitüntetés fémjelzi.
     A közgyűlésen főbb napirendi pontok között szerepelt a kitüntetések átadása. Miniszteri Elismerő Oklevél kitüntetésben részesült Nagy József cipész mester, Miniszteri Elismerő Oklevél kitüntetésben részesült Mórocz Istvánné könyvkötő mester, A Magyar Kézművességért Díj Arany fokozatú kitüntetésében részesült Gaál Ottó szobafestő-mázoló-tapétázó mester, valamint Jászárokszállás város fejlesztése érdekében végzett példaértékű munkája, valamint a helyi közösségi életben vállalt szerepe elismeréseként a MAGYAR EZÜST ÉRDEMKERESZT kitüntetésben részesült Csikós László, a Jászárokszállási Ipartestület elnöke.

Kiadó: Ipartestületek Országos Szövetsége