2021. szeptember 10., péntek 13:18

Az MSZP Országos Központjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. szeptember 10., péntek (OS) - A Fidesz a lakáskorszerűsítés terén is cserben hagyta a családokat

        Az MSZP azt ígéri, amennyiben jövőre miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely alakíthat kormányt, akkor egy olyan Magyarországot hozunk létre, ahol a tisztességes lakhatás mindenkinek jár. Az MSZP célja egy olyan széles körű energiahatékonysági, lakásfelújítási támogatási program elindítása, amely egyszerre követ fenntarthatósági és szociális szempontokat. Ennek részeként támogatnánk az épületek szigetelésének korszerűsítését, a szénnel, fával és gyakran szeméttel fűtött kályhák lecserélését. Ezekkel az intézkedésekkel jelentősen csökkenteni lehetne a szegény háztartások rezsiköltségeit, valamint a súlyosan egészségkárosító, bel- és kültéri légszennyezést. A program egyben ösztönözné a megújuló energiaforrások lakossági felhasználását, még a legszegényebb háztartások számára is.
     Azt akarjuk, hogy a családok – fiatalok, idősek, aktívak és nyugdíjasok – önerő és hitel nélkül növelhessék otthonaik energiahatékonyságát: szigeteléssel, nyílászárók cseréjével, a fűtés modernizálásával. Ehhez pedig EU-s és piaci források is rendelkezésre állnak.

Az MSZP úgy gondolja, hogy a fenntartható, emberhez méltó otthon olyan alapjog, amelyet mindenki számára biztosítani kell.

MSZP

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.