2021. szeptember 10., péntek 14:14

A Párbeszéd közleménye
    Budapest, 2021. szeptember 10., péntek (OS) - Újabb rejtett költségre derült fény a Semjén-show kapcsán: magas hőfokon a közpénzégetés a vadászati kiállításon!

        Nem elég, hogy 17 milliárd forintért visszavásárolta az állam a vadászati kiállítás területét a magántulajdonostól, majd ráköltött 55 milliárdot a felújítására, még rengeteg közpénzből is bérlik a területet a Semjén-show-ra. Emellett vagyonokat költenek hirdetésre, miközben ingyenes utazással hozzák az iskolás csoportokat – amit "elfelejtettek" kitenni a honlapjukra, mintha szégyellnék, hogy csak így tudják növelni a nézőszámot.
     A kikért bérleti szerződés dokumentumain számos fontosnak tűnő részletet kitakartak – elsősorban az ajánlott szolgáltatásokkal és a bérleti díjjal kapcsolatban –, de a bérleti díj pontos összege látszik: 1.546.116.00 forint + áfa. Az adatkikérés célja az volt, hogy fény derüljön a felesleges esemény rejtett költségeire.
     Rendelkezésre álló információink szerint a Hungexpo területének tulajdonjogát az állam 2016-ban 17,3 milliárd forintos áron szerezte meg előnytelennek tűnő módon úgy, hogy az üzemeltetési jog maradt a külföldi tulajdonos által irányított Hungexpo Zrt.-nél. Közben kiderült, hogy a terület mégsem alkalmas a Semjén-féle kiállításra, ezért adófizetői pénzből ráköltöttek mintegy 55 milliárd forintot. Mint most kiderült, erre jön még rá a bérleti díj, azaz állami pénzből bérlik az állam által megvett és felújított területen zajló helyszínét.

Dorosz Dávid,
a Párbeszéd elnökségi tagja,
Pest 5. vk. képviselőjelöltje

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.