2021. szeptember 10., péntek 14:54

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2021. szeptember 10., péntek (OS) - Fontos választókerületekben fűzte szorosabbra az együttműködést a Momentum és Karácsony Gergely

Az előválasztás célja, hogy a Fidesszel szemben megtaláljuk a legesélyesebb jelöltet, mert 2022-ben akkor tudjuk leváltani ezt a korrupt rendszert, ha mindenhol a legtámogatottabb, legrátermettebb ellenzéki jelölt áll a rajtvonalhoz. Az előválasztás sikeressége ezért nagyban függ attól, hogy az adott körzetben induló jelöltek mennyire hitelesek, mennyire tudják felvenni a harcot a helyi fideszes jelölttel szemben, és milyen támogatottság áll mögöttük. Több fontos választókerületben a miniszterelnök-jelöltek, a pártok szövetséget kötöttek, azért hogy ezt a jelöltet megtalálják, és közös erővel támogassák.

Karácsony Gergely és az MSZP-Párbeszéd szövetség a fentiek fényében az alábbi körzetekben támogatja a Momentum jelöltjeit az előválasztáson:

·  Győr-Moson-Sopron megye 01 - Rehó Tibor
·  Hajdú-Bihar megye 01 - Szabó Bence
·  Vas megye 03 - dr. Pleva Dániel

A Momentum pedig az alábbi körzetekben fogja az MSZP-Párbeszéd szövetség jelöltjét támogatni:

·  Békés megye 04 - dr. Szelényi Zoltán
·  Fejér megye 01 - dr. Márton Roland