2021. szeptember 10., péntek 15:38

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. szeptember 10., péntek (OS) - Dobrev Klára: lesz önálló Egészségügyi Minisztérium!

    Dobrev Klára ma az egészségügyi szervezetek képviselőivel találkozott, hogy átbeszéljék a kormányváltás utáni legsürgősebb feladatokat. A DK miniszterelnök-jelöltje az egyeztetésen ígéretet tett arra: lesz önálló Egészségügyi Minisztérium, a következő kormány növelni fogja az egészségügyi dolgozók számát és többet költenek majd egészségügyi kiadásokra is. Dobrev Klára hozzátette: szívügye, hogy a következő 10 évben legalább 3 ezer új szakorvos, 9 ezer új ápoló és 500 új háziorvos álljon munkába, mert csak ezzel fogjuk tudni rövidíteni a várólistákat és megerősíteni az egészségügyi ellátást.

Az egyeztetésen részt vett Dr. Komáromi Zoltán háziorvos, a DK egészségpolitikai kabinetének vezetője, hegyvidéki országgyűlési képviselőjelöltje, valamint Dr. László Imre, a DK újbudai polgármestere, orvos, a Szent Imre Kórház volt kórházigazgatója is, akik a megjelent egészségügyi szakszervezetekkel egyetértettek abban: az egészségügynek nem egy-két sebtapaszra, hanem életmentő beavatkozásra van szüksége, Dobrev Klára pedig képes arra, hogy kormányváltás után az első teendői között reformálja meg a magyar egészségügyet.

Dobrev Klára, Komáromi Zoltán, László Imre sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.

DK Sajtóiroda
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.